Ажурирање од 4 февруари од Одделот за здравство во Принстон

Резиме

Вкупно позитивни случаи: 594

Активни позитивни случаи: 42

Случаи во изминатите седум дена: 7 (највисок вкупно седум дена: 39, 12 / 12-18 / 20)

Случаи во изминативе 14 дена: 17 ​​(највисок вкупен 14-дневен: 66, 12 / 8-21 / 20)

Изолацијата на позитивните случаи заврши: 550

Резултати од негативен тест: 10303

Смртни случаи: 21

 • Веројатно позитивна смрт: 13 **
 • Позитивни случаи по пол: машки, 263; женски, 331
 • Просечна возраст на позитивни случаи: 47.6
 • Просечна возраст на смртни случаи: 87
 • Хоспитализирани: 31
 • Здравствени работници: 10
 • ЕМС / Први Одговори: 0
 • Не-резидентни ЕМС / Први одговорници: 8

* Вкупно позитивни случаи е збир на активни позитивни случаи плус изолација комплетна плус смртни случаи.

** Веројатно бројот на смртни случаи се пријавува од страна на Д-р: 13 вкупни веројатни смртни случаи се објавени преку евалуација на уверенија за смрт и вкрстено упатување со линиски листи од центри за долготрајна нега.

 

Има случаи во Универзитетот Принстон. Само случаите на вработени во универзитетите кои се жители на Принстон се вклучени во бројот на градот.

Случаи на округот Мерсер

 • Нови случаи од последниот извештај: 237
 • Позитивни тестови: 24,059
 • Починати: 786
 • Веројатни позитивни смртни случаи: 38