Постарите

Принстон, сениор ресурсен центар

  • онлајн групи за поддршка
  • Безбеден за стари лица - Програмата ги поврзува старите лица со испорака на храна без контакт.
  • Виртуелна Домашни пријатели програма - Проверка на персоналот на ПСРЦ со стари лица од Принстон преку телефон или веб-камера.
  • Иницијатива за соседство пријатели - Волонтерите се подготвени да им помогнат на постарите граѓани на Принстон. Повеќе информации овде. За да бидете спарени со некој од соседството, кој ќе ви понуди помош, Ве молиме, регистрирајте се овде.
  • Виртуелен разговор со Fireside - состаноци за зумирање работни денови во 2 часот. Остави го да разговарате со нови пријатели преку компјутер, паметен телефон или фиксната мрежа. Регистрирај се овде.

Еврејска служба за деца и деца од округот Голема Мерсер

Телефонски „часови на паѓање“, M, W, F, 609-987-8100, ext 0; формирање групи за виртуелна поддршка, 609-987-8100, екст. 117 или е-маил; индивидуално советување, прифаќање медикаид, медицински лица, неосигурени лица и повеќето приватни осигурувања (партиципација откажана за време на криза), 609-987-8100, дополнување 102. Часови за капки, Група за поддршка и индивидуални услуги достапни на шпански јазик со двојазични советници.

Потребни се пензионирани лекари / доктори од други земји

Гувернерот издаде извршна наредба со која им се дозволува на лекарите кои се во пензија или од други земји да се приклучат на битката против СОВИД-19. Нарачката им обезбедува имунитет за граѓанска одговорност за напори со добра волја за обезбедување нега на COVID-19. Поединци можат да се регистрираат овде. Не се опфатени според нарачката, но и потребни се студенти во последната година на медицински студии.

Проектирајте многу маски проект

Уметничкиот совет на Принстон е спонзорирање на иницијатива за членовите на заедницата да позајмат рака за зголемување на локалното снабдување со маски за ткаенини. Можете да волонтирате да исечете ткаенина и / или да шиете. Завршените маски потоа ќе бидат достапни за пик-ап за оние на кои им е потребна. Повеќе информации