Постарите

Принстон, сениор ресурсен центар

  • онлајн групи за поддршка
  • Безбеден за стари лица - Програмата ги поврзува старите лица со испорака на храна без контакт.
  • Виртуелна Домашни пријатели програма - Проверка на персоналот на ПСРЦ со стари лица од Принстон преку телефон или веб-камера.
  • Иницијатива за соседски пријатели - Волонтерите се подготвени да им помогнат на постарите граѓани на Принстон. Повеќе информации овде. За да бидете спарени со некој од соседството, кој ќе ви понуди помош, Ве молиме, регистрирајте се овде.
  • Виртуелен разговор покрај оган - Зумирајте ги состаноците работните денови во 2 часот попладне Влезете во разговор со нови пријатели преку компјутер, паметен телефон или фиксен телефон. Регистрирај се овде.

 Еврејско семејство и служба за деца од округот Голема Мерсер

Телефонски „часови на паѓање“, M, W, F, 609-987-8100, ext 0; формирање групи за виртуелна поддршка, 609-987-8100, екст. 117 или е-маил; индивидуално советување, прифаќање медицинска помош, медицинска помош, неосигурани лица и повеќето приватни осигурувања (партиципација поништена за време на криза), 609-987-8100, изд. 102. Падови во часови, Група за поддршка и индивидуални услуги достапни на шпански јазик со двојазични советници.

Потребни се пензионирани лекари / доктори од други земји

Гувернерот издаде извршна наредба со која им се дозволува на лекарите кои се во пензија или од други земји да се приклучат на битката против СОВИД-19. Нарачката им обезбедува имунитет за граѓанска одговорност за напори со добра волја за обезбедување нега на COVID-19. Поединци можат да се регистрираат овде. Не се опфатени со наредбата, но исто така потребни се студенти во последната година на медицински студии.

Проектирајте многу маски проект

Уметничкиот совет на Принстон е спонзорирање на иницијатива за членовите на заедницата да позајмат рака за зголемување на локалното снабдување со маски за ткаенини. Можете да волонтирате да исечете ткаенина и / или да шиете. Завршените маски потоа ќе бидат достапни за пик-ап за оние на кои им е потребна. Повеќе информации