Вакцина Pfizer достапна за 16 и 17 години

Одделот за здравство во Принстон се здружи со Хамилтон Таушинг, Западен Виндзор и Олден аптека за да обезбедат клиника за вакцини Пфајзер за локални 16 и 17 години. Подобноста вклучува: Оние кои живеат, одат на училиште или работат во Принстон, кои сè уште не примиле вакцина COVID-19 (и моментално немаат закажано состанок) Може да присуствуваат на […]

Прочитајте повеќе: Вакцина Pfizer достапна за 16 и 17 години

Здравје на Принстон, тим на ИМКА за клиника за вакцини на 29 април

Одделот за здравство во Принстон ќе одржи клиника за вакцини COVID-19 на ИМКА во Принстон во четврток, 29 април, од 10 часот наутро до пладне. Луѓето од 18 години и постари можат да се пријават на клиниката тука. Регистрацијата ќе се затвори откако ќе бидат закажани 80 дози.

Прочитајте повеќе: Здравје на Принстон, Тим на ИМКА за клиника за вакцини на 29 април

Ажурирање на вакцинацијата од 1 март; повик за волонтери

Гувернерот Марфи денес објави дека Newу erseyерси ќе добие околу 70,000 дози од новоодобрената вакцина КОВИД-19 подоцна оваа недела. Државата исто така ги прошири упатствата за тоа кој има право да прима вакцина Почнувајќи од 15 март, следниве групи ќе имаат право на вакцина COVID-19: Едукатори, вклучително и персонал за поддршка, во Pre-K-12 […]

Прочитајте повеќе: Ажурирање на вакцинацијата од 1 март; повик за волонтери

Ажурирање на вакцинацијата во Одделот за здравство

Во моментов нема состаноци за почетни дози достапни преку Министерството за здравство во Принстон. Ве молиме, не јавувајте или испраќајте е-пошта прашувајќи за состаноци. Ако сте закажани за вашата втора доза со Одделот за здравство во Принстон, сепак ќе ја добиете таа втора доза на закажаниот датум за состанок. Снабдувањето со вакцини е сè уште ограничено. Принстон е […]

Прочитајте повеќе: Ажурирање на вакцинацијата во Одделот за здравство

Каунти најавува промени во дистрибуцијата на вакцините

Одделот за здравство во округот Мерсер објави оваа недела дека направи некои измени во дистрибуцијата на вакцините врз основа на директивата на Министерството за здравство на NJујорк. Кликнете тука за ажурирање на вакцината на 10 февруари. ** Ве молиме запомнете: Ако закажете втора доза со Одделот за здравство во Принстон, ќе ја добиете таа доза […]

Прочитајте повеќе: Каунти објави промени во дистрибуцијата на вакцините

Ажурирање за вакцинација на 8 февруари

Државата ги извести општините во округот Мерсер дека за време на сегашниот недостиг на вакцини, повеќе нема да снабдува вакцини со општинските клиники. Како резултат, клиниките што ги држат одделот за здравство во Принстон и другите општински здравствени оддели во округот Мерсер ќе бидат ставени на привремено задржување во сила од 13 февруари. Откако ќе се зголеми понудата, општината […]

Прочитајте повеќе: Ажурирање за вакцинација на 8 февруари

Вакцинациите започнуваат во округот Мерсер

Вакцинациите започнуваат во округот Мерсер Има многу вести во врска со процесот на вакцинирање за заштита од КОВИД-19 и локалните напори за доставување на вакцината. Распространувањето, на национално ниво, наиде на некои синџири на снабдување и други логистички проблеми, но локално, од наш помал обем, работите напредуваат добро. […]

Прочитајте повеќе: Вакцинациите започнуваат во округот Мерсер