Каунти најавува промени во дистрибуцијата на вакцините

Одделот за здравство во округот Мерсер објави оваа недела дека направи некои измени во дистрибуцијата на вакцините врз основа на директивата на Министерството за здравство на NJујорк Те молам Кликни тука за ажурирање на вакцините на 10 февруари.
** Забележете: Ако закажете втора доза со Одделот за здравство во Принстон, ќе ја добиете таа доза на закажаниот датум. **
Регистрација за вакцинација - Придружете се на списокот за чекање со користење на Систем за закажување на вакцини во Newу Jерси. Пополнувањето на формуларот за пред-регистрација трае околу 15 минути. Beе ви бидат поставени неколку прашања за да утврдите кога имате право да примите вакцинација. Доколку имате технички проблеми со регистрацијата, јавете се на телефонската линија за помош при закажување COVID на (855) 568-0545 или пополнете го ова Образец за помош.
Постоечка листа на чекање - Ако сте на списокот за чекање во Принстон, ќе ве контактира одделот за здравство во округот Мерсер и / или Министерството за здравство во Принстон кога ќе бидете избрани за состанок. Доколку сте на листа на чекање и ја примате вакцинацијата на друго место, ве молам е-маил општинскиот оддел за здравство да се отстрани од листата на чекање. Ве молиме, не контактирајте го одделот за состаноци или статус на листа на чекање.