Distancimi Social

Farë është distancimi social?

Banorët e NJ duhet të jenë të përgatitur për mundësinë e një shpërthimi COVID-19 në komunitetin e tyre. Ju mund të merrni masa për të zvogëluar përhapjen e COVID-19.

  • Shmangni vendet e mbushura me njerëz (qendra tregtare, kinema, stadiume) dhe tubime masive
  • Ruani distancën (rreth 6 metra) nga të tjerët kur është e mundur
  • Praktikoni masat e parandalimit të përditshëm si larja e shpeshtë e duarve, qëndrimi në shtëpi kur jeni i sëmurë dhe mbulimi i kollës dhe teshtitjeve.

Si e ndihmon të ndalojë përhapjen e COVID-19?

Distanca sociale përqendrohet në sjelljet personale që njerëzit mund të ndërmarrin për të ulur rrezikun e tyre nga infeksioni.

Virusi që shkakton COVID-19 përhapet…

  • midis njerëzve që janë në kontakt të ngushtë me njëri-tjetrin (brenda rreth 6 këmbësh)
  • përmes pikave të frymëmarrjes të prodhuara kur një person i infektuar kollitet ose teshtin

Këto pika mund të zbresin në gojët ose hundët e njerëzve pranë ose mund të thithen në mushkëri.

Distanca sociale nuk është gjithmonë e mundur, por bëni sa më mirë që të ruani hapësirën personale dhe të praktikoni një higjienë të mirë.

Për më shumë informacion

Telefononi në qendrën e thirrjeve COVID-19 në 1-800-222-1222 ose 1-800-962-1253 nëse jeni në NJ por përdorni një celular jo-NJ.