Rregullat dhe Rekomandimet aktuale

30 qershor Azhurnim nga Departamenti i Shëndetit në Princeton

8 qershor Azhurnim nga Departamenti i Shëndetit në Princeton

Shumë njerëz mbështeten në përzierjen e produkteve të zakonshme të pastrimit shtëpiak për të dezinfektuar shtëpitë e tyre në një mënyrë të zbatueshme dhe me kosto efektive. tani që hapësirat dhe vendet publike po shohin më shumë aktivitete, bizneset po bëjnë të njëjtën gjë në zyrat e tyre dhe hapësirat me pakicë. Dezinfektimi i hapësirave të punës publike dhe personale do të bëhet më i rëndësishëm pasi ndodhin më shumë ndërveprime në to.Bulushka është një nga dezinfektuesit më të përdorur dhe të keqpërdorur në dispozicion të njerëzve. Karakteristikat e dezinfektimit të Bleach e bëjnë atë një pastrues ideal, është e rrezikshme të përzieni zbardhues me produkte të tjerë pastrimi për shkak të reaksioneve kimike që mund të rezultojnë. Disa nga këto reagime madje mund të jenë fatale. Mos harroni, opsioni juaj më i sigurt është të lexoni dhe vini vëmendjen e paralajmërimeve të sigurisë dhe udhëzimet për të GJITHA produktet e pastrimit që keni ndërmend të përdorni. Ne kemi identifikuar disa nga gabimet më të zakonshme të përzierjes në foto. Për një listë dhe informacion më të plotë direkt nga CDC, klikoni këtë lidhje.

4 qershor Njoftim për shtyp nga Departamenti i Shëndetit Princeton.

Për lëshimin e menjëhershëm: 4 qershor 2020

Këshillimi shëndetësor vijues u dha sot nga Departamenti i Shëndetit Princeton:

Kryetari Liz Lempert iu bashkua guvernatorit Phil Murphy dhe kryetarëve të bashkive në New Jersey duke u kërkuar atyre që kanë marrë pjesë në demonstrata të mbushura nga afër për të ndjekur protokollet e duhura të sigurisë për të mbrojtur veten dhe shëndetin e të dashurve të tyre. Gov Murphy shprehu shqetësimin për potencialin e transmetimit të shpejtë nga një super-përhapës brenda grupeve të njerëzve të mbledhur fort.

COVID-19 është një virus shumë ngjitës që mund të transmetohet nga një kontakt i ngushtë personal, ose në një tubim masiv, siç janë tubimet e fundit të protestave në New Jersey. Gjatë një mbledhje proteste, tubime masive, siç janë tubimet e fundit të protestës në New Jersey. Gjatë një mbledhje proteste, njerëzit mblidhen ndërsa brohorasin ose bërtasin, shpesh kur qëndrojnë ose lëvizin afër njëri-tjetrit. Këto aktivitete ofrojnë një mjedis ku koronavirusi i ri, i cili shkakton sëmundjen e njohur si COVID-19, mund të transmetohet lehtësisht. Përdorimi i mbulesave të fytyrës, distancimi shoqëror dhe praktikat e kujdesshme të higjenës personale (larja e duarve, shmangia e prekjes së fytyrës, hundës, syve) dhe të qenit jashtë janë të dobishëm për të zvogëluar rrezikun e transmetimit. Megjithatë, ekziston ende rreziku i transmetimit gjatë këtij lloji të tubimit të njerëzve.

Nëse keni marrë pjesë në një tubim masiv të kohëve të fundit, si protestat, duhet të jeni të vetëdijshëm që keni qenë në një situatë me një rrezik të shtuar të ekspozimit ndaj koronavirusit të ri që shkakton COVID-19. Për të mbrojtur veten dhe të tjerët, duhet të përdorni çdo herë një fytyrë në publik, të mbani distancën sociale dhe të monitoroni veten për simptoma për katërmbëdhjetë ditë pas datës së mbledhjes masive. Nëse infektoheni, mund të zhvilloni COVID-19 kudo nga dy deri në 14 ditë pasi të jeni ekspozuar ndaj një personi me virus. Simptomat më të zakonshme të COVID-19 janë:

 • Ethet ose të dridhura
 • kollë
 • Gulçim ose vështirësi në frymëmarrje
 • Fati
 • Musku ose dhimbje të trupit
 • Dhimbje koke
 • Humbje e re e shijes ose aromës
 • Dhimbje të fytit
 • Kongjestioni ose hunda e rrjedhshme
 • Përzier ose të vjella
 • Diarre

Meqenëse jeni në rrezik më të lartë të ekspozimit, nëse ndiheni të papëlqyeshëm dhe po përjetoni simptoma - edhe nëse ato janë shumë të buta, duhet të izoloheni, të kontaktoni mjekun tuaj të kujdesit parësor dhe të testoheni - mund të jeni ngjitës. Ju duhet të njoftoni mjekun ose sitin e testimit se mund të keni qenë të ekspozuar ndaj koronavirusit të ri gjatë një mbledhjeje masive.

Fatkeqësisht, është shumë e rëndësishme të mbani mend se nëse sëmureni, jeni në gjendje të kaloni infeksionin PARAQ KNI PARA JU DINI TOU JENI T SIC MIR. Shtë gjithashtu e mundur për të kapur COVID-19 dhe të jeni infektues NENNUK KA NUK KENI Simbol.

KFTU, PORERPARA, KA KVSHILLUAR FINANCIAR P TOR TT KUFIZUAR KUJDES KONTAKT ME T O TJERA KSPTU KUSH JAN M V SHUM DUHET T CO KONVOJN 19 14 P FORR PERIODIN 19 DIT AFP AFR PTRDORIMIN E NJAT MATERISE MASE. Ata që janë më të rrezikuar nga efektet e COVID-XNUMX përfshijnë njerëz në shtëpi pleqsh ose ambiente të tjera të jetesës në kongregacion, të moshuar të moshuar dhe ata me një gjendje predispozuese të tilla si presioni i lartë i gjakut, sëmundja e mushkërive, sëmundjet kronike të veshkave ose mëlçisë, sëmundjet e zemrës, etj. diabeti, kompromisi imun ose mbipesha.

Për të marrë testimin, mund të kontaktoni mjekun tuaj të kujdesit parësor ose të testoheni në një sit lokal provues. Lokalisht, CVS në State Rd. Rt. 206 ka testime - ju lutemi telefononi ose shkoni në internet për të rregulluar një takim. Ju gjithashtu mund të vizitoni sitin e testimit në princetoncovid.org për të gjetur një sit testimi pranë jush.

Për më shumë informacion mbi koronavirus (SARS-2) dhe COVID-19:

Për pyetje në lidhje me koronavirusin, Departamenti i Shëndetit në New Jersey ka një linjë telefonike COVID-19, 24/7, në 1-800-222-1222. Departamenti i Shëndetit në Princeton mund të arrihet në (609)497-7608 për informacion shtesë.

I gjithë kontakti për shtyp duhet të drejtohet te Fred Williams, me e-mail, fwilliams@princetonnj.gov

3 qershor Njoftim për shtyp nga Departamenti i Shëndetit Princeton.

Për lëshimin e menjëhershëm: 3 qershor 2020

Informacion Covid-19 për njerëzit që morën pjesë në protestën në Princeton

Pjesëmarrja e madhe në Princeton për protestën e djeshme demonstroi mbështetjen e madhe të komunitetit Princeton për t'i dhënë fund dhunës policore dhe racizmit sistemik. Komuna qëndron në solidaritet me protestuesit. Sidoqoftë, përkundër përpjekjeve më të mira të organizatorëve, nuk ishte gjithmonë e mundur të praktikohej distanca sociale. Në dritën e kësaj dhe për sigurinë tuaj dhe sigurinë e komunitetit tonë, Departamenti i Shëndetit Princeton nxit këdo që ka marrë pjesë në protestën e 2 qershorit në Princeton dhe i cili nuk ishte në gjendje të ruajë distancën sociale për të kufizuar kontaktin me njerëzit e tjerë për 14 ditë. COVID-19 vazhdon të qarkullojë në komunitetin tonë, dhe rajoni ynë është ende duke punuar për të kapërcyer shanset e pandemisë COVID-19.

Individëve u kërkohet të vazhdojnë përpjekjet për distancimin shoqëror dhe kërkoni testimin nëse përjetoni simptomat e mëposhtme: ethe, kollë, gulçim dhe simptoma të tjera, duke përfshirë të dridhura, dridhje, dhimbje të muskujve, dhimbje koke, dhimbje të fytit dhe humbje të re të shijes ose erës. Ekziston gjithashtu një mundësi që individët e infektuar me COVID-19 të demonstrojnë aspak simptoma, kjo është arsyeja pse është jashtëzakonisht e rëndësishme të kufizoni kontaktin me të tjerët për 14 ditë, ose kohëzgjatjen e inkubacionit për këtë sëmundje.

PHD gjithashtu do të dëshirojë të rekomandojë këdo që ka marrë pjesë në protestë që jeton ose punon me dikë që është mbi 60 vjeç dhe / ose që vuan nga një gjendje shëndetësore para-ekzistuese të veshin një maskë në të gjitha kohërat kur janë në afërsi të këtij personi. Gjithashtu, mos i ndani veglat dhe dezinfektoni në mënyrë rutinore zonat shtëpiake me trafik të lartë siç janë kuzhina dhe banjot me dezinfektues të aprovuar me CDC (70% ose mikrobicë më e lartë e përbërësit aktiv).

Për më shumë informacion mbi koronavirus (SARS-2) dhe COVID-19:

Për pyetje në lidhje me koronavirusin, Departamenti i Shëndetit në New Jersey ka një linjë telefonike COVID-19, 24/7, në 1-800-222-1222. Departamenti i Shëndetit në Princeton mund të arrihet në (609)497-7608 për informacion shtesë.

I gjithë kontakti për shtyp duhet të drejtohet te Fred Williams, me e-mail, fwilliams@princetonnj.gov

14 maj, ora 5 pasdite, nga Departamenti i Rekreacionit Princeton.

UDHZIME T G KARDHS S COMM KOMUNITETIT P FORR PARKU JOHN STREET DHE T SM DUHET

Komplotet e kopshteve në komunitet të Departamentit të Rekreacionit në Princeton Park në John Street dhe Smoyer Park do të hapen të Premten, 15 maj. Ne kemi bërë disa rregullime nga operacionet e kopshtit të komunitetit normal për vitin 2020, ndërsa ngadalë punojmë drejt hapjes së lehtësive tona gjatë këtyre kohërave anormale. Ju lutemi shikoni më poshtë dhe bashkëngjitur. Aftësia jonë për të administruar me siguri këto lehtësira mbështetet te të gjithë përdoruesit që respektojnë rregullat e rishikuara.

Nëse keni pyetje, ju lutemi kontaktoni Vikki Caines të PRD-së drejtpërdrejt në vcaines@princetonnj.gov

Faleminderit të gjithë kopshtarëve për durimin tuaj gjatë javëve të kaluara!

 • Jo më shumë se gjashtë njerëz në zonën e kopshtit në çdo kohë dhe jo më shumë se dy njerëz në çdo komplot kopsht. Kopshtarët që punojnë në të njëjtën parcelë kopshtesh duhet të jenë nga e njëjta shtëpi.
 • Ju lutemi kufizoni vizitën tuaj në jo më shumë se 90 minuta në një kohë si mirësjellje për kopshtarët e tjerë që duan të punojnë në komplotin e tyre të kopshtit.
 • Mbulimi i fytyrës dhe dorezat duhet të vishen në çdo kohë.
 • Ruani distancimin shoqëror (6 metra minimum) në çdo kohë.
 • Asnjë ndarje e mjeteve ose pajisjeve.
 • Kopshtarët duhet të sjellin kovën / enën e tyre të ujit për të përdorur në ujitje të parcelave të tyre përkatëse. Hoses janë hequr deri në njoftimin e mëtutjeshëm.
 • Nëse jeni të sëmurë ose keni ndonjë simptomë të të qenit i sëmurë, ju lutemi qëndroni në shtëpi dhe mos vizitoni kopshtet derisa simptomat të ndërpriten.

7 maj, 3 pasdite, njoftim për shtyp nga Departamenti i Shëndetit Princeton.

Lista e listave të planit të parandalimit të biznesit COVID-19

Directions:

 • Shqyrtoni Urdhrat Ekzekutivë të Guvernatorit dhe Materialet e Drejtorisë së Shëndetit të New Jersey-ut për operacionet thelbësore të biznesit gjatë shpërthimit të COVID-19.
 • Zhvilloni një plan operacioni specifik për rrjedhën tuaj të punës i cili adreson masat e kontrollit të nevojshëm për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Deklarata e Certifikimit

Pronari i biznesit / organizatori i veprimtarisë ka rishikuar dokumentet udhëzuese të Guvernatorit të Guvernatorit dhe Departamentin e Shëndetit të New Jersey të Drejtorisë së Shëndetit dhe ka hartuar një plan mbrojtjeje COVID për institucionin / ngjarjen e përmendur më lart, e cila përputhet me të gjitha masat e zbatueshme për të lehtësuar përhapjen e sëmundjes COVID-19. Janë identifikuar strategji për të parandaluar përhapjen e COVID-19; këto masa përfshijnë mbrojtje për punonjësit dhe klientët.

Strategjitë e mëposhtme të transmetimit COVID-19 duhet të zbatohen dhe të mbeten në funksion ndërsa biznesi është i hapur për publikun.

 • Punonjësit ekzaminohen për simptomat Covid-19 pas mbërritjes në punë. Simptomat e monitoruara përfshijnë ethe, kollë, gulçim, dridhura, dhimbje të muskujve, dhimbje koke, dhimbje të fytit dhe humbje të re të shijes dhe erës.
 • Punonjësit janë trajnuar siç duhet në masat parandaluese të COVID-19 dhe strategjitë e kontrollit të infeksionit.
 • Të gjitha sipërfaqet me prekje të përdorura shpesh nga punonjësit dhe / ose klientët dezinfektohen rregullisht me një dezinfektues EPA të aprovuar për përdorim në COVID-19. Produkti është:
 • Strategjitë janë krijuar për të inkurajuar punonjësit të mbajnë një distancë minimale prej 6 metrash për distancimin shoqëror.
 • Maska dhe doreza u sigurohen të gjithë punonjësve. (për mungesa të pajisjeve, kontaktoni departamentin lokal të shëndetësisë)
 • Strategjitë janë krijuar për të inkurajuar distancimin shoqëror midis klientëve.
 • Metodat janë krijuar për të krijuar kërkesa për ndarje prej 6 këmbësh në zonat ku priten linja.
 • Konsumatorët u kërkohet të maskojnë para hyrjes dhe ndërsa ndodhen në ambiente.
 • Janë krijuar dispozita për t'u shërbyer qytetarëve të moshuar dhe popullsive të tjera me rrezik të lartë që përfshijnë mbrojtje të shtuar.
 • Mbrojtje, siç janë pengesat fizike, sigurohen midis arkëtarëve dhe klientëve.
 • Larja e duarve, sanitizatori i duarve dhe / ose fshinjet e duarve ofrohen për punonjësit dhe klientët në pika të larta të prekjes, siç janë fletëpalosjet.
 • Shenjat e dukshme janë të vendosura në hyrje dhe në pikat kryesore vizuale për të paralajmëruar publikun dhe punonjësit për rreziqet dhe kërkesat e parandalimit të COVID-19.
 • Ushqime të vetë-shërbimit, mostrat dhe sendet e kondicionuarve të hapur NUK janë dhënë.
 • Produktet ushqimore në ekran, të cilat nuk mund të lahen para konsumimit, mbështillen ose sigurohen ndryshe në enë individuale.
 • Opsionet e pagave pa kontakte inkurajohen.

Për informacion ose burime shtesë, ju lutemi kontaktoni Departamentin e Shëndetit në Princeton në (609)497-7608 ose jgrosser@princetonnj.gov

Burimet e përdorura:

Organizata Botërore e Shëndetësisë: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/getting-workplace-ready-for-covid-19.pdf

Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-business-response.html

Përditësuar më 4 maj, 7 pasdite

Gov. Murphy ka njoftuar se të gjitha shkollat ​​publike do të vazhdojnë mësimin në distancë deri në fund të vitit akademik. detalet këtu.

Përditësuar më 30 Prill, 4:30 pasdite

Mercer County për të rihapur parqet dhe fushat e golfit të Shtunën. detalet këtu.

Përditësuar më 29 Prill, 6 pasdite

Parqet shtetërore do të hapen këtë të shtunë, 2 maj
 • Parkimi ka 50 përqind të kapacitetit
 • Këndet e lojërave dhe banjët e pushimit do të qëndrojnë të mbyllura
 • Pikturat, aktivitetet e organizuara dhe sportet në ekip, mbeten të ndaluara
 • Ne ju rekomandojmë të mbani një fytyrë të mbuluar kur distancimi social është i vështirë për tu mbajtur

Përditësuar më 8 Prill, 12:30 pasdite

Princeton u kërkon punëdhënësve që të zbatojnë Udhëzimin për CDC për Mbulimet e Fytyrës

Kjo letër u bën thirrje të gjithë punëdhënësve në Princeton që menjëherë të ndërmarrin hapa për t'u pajtuar me Qendrat e fundit për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) udhëzime për përdorimin e mbulesave të fytyrës.

Criticalshtë kritike që gjithkush në Princeton bëjnë pjesën e tyre për të luftuar këtë pandemi, duke zbatuar protokolle të rrepta për të ngadalësuar shkallën e transmetimit të koronavirusit të ri. Për bizneset, kjo përfshin sigurimin që punonjësit e tyre pajisen me veshje wear dhe veshin fytyrën kur janë në punë. Ai gjithashtu përfshin inkurajimin e klientëve për të bërë të njëjtën gjë.

Udhëzimi i fundit nga CDC shprehet se “një pjesë e konsiderueshme e individëve me koronavirus nuk kanë simptoma ('asimptomatike') dhe që madje edhe ata që përfundimisht shfaqin simptoma ('para-simptomatike') mund ta transmetojnë virusin te të tjerët përpara se të shfaqin simptoma. Kjo do të thotë që virusi mund të përhapet midis njerëzve që bashkëveprojnë në afërsi - për shembull, të folurit, kollitja ose teshtitja - edhe nëse ata njerëz nuk shfaqin simptoma. " Prandaj, CDC këshillon të gjithë "të veshin mbulesa të fytyrës me leckë në ambiente publike ku masat e tjera sociale të distancimit janë të vështira për t'u mbajtur (p.sh. dyqanet ushqimore dhe farmacitë) posaçërisht në fushat e një transmetimi të rëndësishëm në bazë të komunitetit." Kjo përfshin peizazhe, punëtorë ndërtimi dhe nëpunës dyqanesh. Ai gjithashtu përfshin çdo anëtar të publikut kur është jashtë shtëpisë.

Prandaj, ne po u bëjmë thirrje të gjithë pronarëve dhe menaxherëve të dyqaneve ose kompanive që merren me publikun të zbatojnë masat e mëposhtme:

 • Sigurohuni që të gjithë punëtorët e tyre të pajisen me mbulesa për fytyrën dhe kërkoni që ata t'i veshin ato ndërsa janë në punë
 • Postoni sinjalizime për të informuar klientët që punëtorët tuaj kanë veshur mbulesa për të mbrojtur klientët
 • Inkurajoni klientët të veshin mbulesa të fytyrës gjithashtu

Përdorimi i mbulesave të fytyrës nga të gjithë ata që janë jashtë në publik, qoftë me dëshirë apo për të punuar, do të ketë një ndikim material në parandalimin e ekspozimit ndaj të tjerëve. Megjithëse mbulesat e rrobave mund të mos mbrojnë plotësisht përdoruesin, ato ndihmojnë në kufizimin e transmetimit të virusit te të tjerët. Përdorimi i gjerë i mbulesave të fytyrës nga punonjësit dhe klientët njësoj do të na mbrojë të gjithëve duke ndihmuar të kufizojmë përhapjen e koronavirusit të romanit dhe kështu të na mbrojnë të gjithë.

George T. DiFerdinando Jr. MD MPH FACP, Kryetar, Bordi i Shëndetësisë i Komunës së Princeton Jeffrey C. Grosser, MHS HO REHS, Zyrtar Shëndetësor, Komuna e Princeton

Përditësuar më 7 Prill, 7 pasdite

Deklaratë nga kryetari Liz Lempert

Parqet shtetërore dhe të qarkut janë të mbyllura, efektive sonte. Shtigjet e ecjes dhe shtigjet nëpër parqet komunale mbeten të hapura për ecje, vrapim dhe biçikletë deri në njoftimin e mëtejshëm. Këndet e lojërave, fushat e tenisit dhe objektet e tjera aktive mbeten të mbyllura. Të gjitha aktivitetet në grup janë të ndaluara. Ju lutemi mos harroni të praktikoni distancën sociale dhe të vishni një fytyrë të mbuluar kur dilni nga shtëpia juaj.

Përditësuar më 3 Prill, 7:15 pasdite

CDC ka lëshuar rekomandime për përdorimin e mbulesa fytyre pëlhure.

Përditësuar më 3 Prill, 1 pasdite

Coach USA / Suburban Transit ka njoftuar pezullimin e shërbimit të tij midis Princeton dhe New York Port Authority, në fuqi më 4 prill.

Përditësuar më 26 Mars, 10:15 pasdite

Gov. Phil Murphy nënshkruan Rendit Ekzekutiv 110 mbyllja e të gjitha qendrave të kujdesit për fëmijë, përveç atyre që u shërbejnë përgjigësve të parë dhe punëtorëve thelbësorë deri më 1 Prill Certifikimi që ata mund dhe do të kujdesen ekskluzivisht për fëmijët e punëtorëve thelbësorë ose të mbyllur deri të Mërkurën, 1 Prill.

Përditësuar më 25 Mars, 3:30 pasdite

Nëse keni qenë në New York City gjatë dy javëve të fundit, ju lutemi izoloni për 14 ditë.

i përgjithshëm higjienës, social distancuar dhe Ushqim Mbeturina Udhëheqje Merrni-Out RESTAURANTS dhe USHQIMI TREGJET (Rev.3 / 25/20)

 • SICK PUNONJËSIT NEVOJA QËNDROJ BALLINA Asnjë punëtor nuk duhet të lejohet të hyjë në restorant, në çdo kohë, nëse ata kanë simptoma të dhimbjes së trupit, ethe, kollë ose vjellje. Statusi shëndetësor i punonjësve duhet të vendoset para se të paraqiten për punë.
 • KLIENTËT DUHET RENDI Dhe PAGUANI ONLINE OSE PERDORIM DELIVERY Shërbimet e dorëzimit duhet të përdoren për të shmangur njerëzit që vijnë në treg ose restorant. Konsumatorëve duhet t'u thuhet që të bëjnë porositë dhe të paguajnë në internet nëse kjo mundësi është e disponueshme. Kjo duhet të shtohet në faqen e internetit të themelimit, në mënyrë që klientët ta dinë këtë para kohe nëse është e mundur ta bëni këtë.
 • AT A Counter Distancimi Social duhet të vërehet gjatë marrjes së ushqimit ose kontrollit të ushqimeve.
  • Ndarja e rekomanduar me 6 këmbë zakonisht nuk është e mundshme, prandaj tregohuni të vëmendshëm duke folur me zë të ulët me koke te kthyera (më pak projeksion i pikave) dhe frymëmarrje përmes hundë, jo goje.
  • jo bisedë e panevojshme (një buzëqeshje kalon shumë larg). Kjo nuk është e vrazhdë dhe do të bëjë një ndryshim në zvogëlimin e rrezikut të transmisionit.
 • PUNONJESI HIGJIENA PRAKTIKAT Njerëzit mund të transmetojnë COVID-19 te të tjerët përpara se të shfaqin ndonjë simptomë, kështu që masat paraprake më poshtë janë thelbësore për të gjithë punonjësit në punë, edhe nëse nuk janë simptomatikë me sëmundje të ngjashme me gripin:
  • Punonjësit duhet të bëjnë çdo përpjekje për të shmangur kollitjes ose teshtitja kudo brenda themelimi (edhe nëse nuk ka lidhje me sëmundjen virale). Nëse është e pashmangshme, ju lutemi përdorni bërryl të brendshëm mbulojnë plotësisht gojën.
  • Të gjithë punonjësit duhet të mbajnë doreza të disponueshme nëse merren me mallra të konsumit, pako ushqimore, para të gatshme ose karta krediti. Lani duart, përfshirë mes gishtërinjve, kyçeve dhe parakrahëve tërësisht me sapun dhe ujë për 20 sekonda, para duke veshur doreza dhe pasi t’i hiqni.
  • Pas vendosjes së dorezave, punonjësit duhet të asnjehere prekni fytyrën ose flokët e tyre, kjo është shumë e rëndësishme sepse është një mënyrë në të cilën COVID-19 përhapet midis njerëzve dhe objekteve.
  • Ndërsa mban doreza gjatë ditës, lani me sapun dhe ujë çdo 30 minuta për të vrarë virusin që mund të ketë ardhur nga sipërfaqet ose objektet. Sanitizuesi është i mirë, por jo aq i efektshëm sa sapuni dhe uji.
 • VAJZA rrjeta PËR ALL USHQIMI PREP Siç kërkohet në Kodin e Ushqimit të NJ, të gjithë punonjësit që punojnë me ushqim të përgatitur duhet të mbajnë rrjeta flokësh. Kjo është e kërkuar tashmë, por ka më shumë rëndësi se kurrë.
 • GJATË USHQIMI Pick-up Dhe DELIVERY
  • Hiqni enët dhe çantat e ushqimit kurrë nuk duhet të preken me duar të palara. Trajtoni kontejnerët si sipërfaqe kritike me prekje të lartë
  • Dorëzimi i ushqimit duhet të bëhet me masa paraprake të ngjashme, kështu që shoferet duhet të sanizojnë shpesh dorezat e dyerve të makinave, rrotat drejtuese dhe të lajnë ose të sanizojnë duart ose dorezat sa më shpejt të jetë e mundur pas prekjes së ndonjë sipërfaqeje publike.
  • Gjatë dorëzimit mos i përmbushni klientët ballë për ballë nëse mund të shmanget. Në vend të kësaj,

lërini ushqimin e tyre derë që ata të tërhiqen.

 • REFERONI SIPËRFAQE HIGJIENA UDHËZUES OFROHET BY PUBLIKE SHËNDETI

Identifikoni dhe pastroni shpesh të gjitha sipërfaqet "me prekje të lartë" duke përfshirë:

  • Makinat e pagesave dhe EBT dhe sipërfaqet përreth
  • Peshorja
  • Shporta të përbashkëta shitjeje ose shirita dore
  • Kundrat e shërbimit të përbashkët dhe sipërfaqet e zonës së bagazhit
  • Shenjat e Tregut të Fermerëve
  • Kazanët dhe veglat me shumicë (veglat duhet të lahen rregullisht)
  • Shufrat e sallatës, kremrat e vetë-shërbimit, shpërndarësit e pijeve që shërbejnë vetë-shërbejnë sheqerin / krematorin, etj.
  • Pajisjet e përbashkëta si mulli kafeje dhe mulli të gjalpit të kikirikut
  • Menutë ose listat në banakun e rendit të ndarë nga klientët
 • EDHE PAS PUNEVE TEC REKOVERIS DUHET QËNDROJ BALLINA

Punëtorët e supozuar COVID-19 + duhet të jenë të izoluar dhe të mos hyjnë në dyqan të paktën 14 ditë pasi të përfundojnë simptomat.

 • USHQIMI HUMBJE UDHËZUES
  • kontrolloni me juaj shitësit e mbeturinave për të përcaktuar se ata do të jenë në gjendje të marrin mbeturinat e vendosjes tuaj në orar.
  • Nëse marrja e mbeturinave vonohet ose ndërpritet, sigurohuni që ta bëni i sigurt mbeturina bombolat dhe dumpsters as me siguri si i mundur. Ne presim një problem të madh sanitar dhe dëmtues nëse lejoni që mbeturinat ushqimore të ulen për më shumë se disa ditë.

Përditësimet për këtë dokument do të postohen në www.princetoncovid.org. Operatorët e ushqimit me pakicë duhet të kontrollojnë çdo ditë për të siguruar që kanë udhëzimet më aktuale për këtë situatë që zhvillohet me shpejtësi.

Thirrni Drejtorinë e Shëndetit në Princeton me ndonjë pyetje në lidhje me këtë udhëzim.

(609) 497-7608 (9:XNUMX - ose email renglish@princetonnj.gov

Përditësuar më 24 Mars, 3:45 pasdite
 • Asnjë qiramarrës ose pronar i shtëpisë nuk mund të dëbohet deri në njoftimin e mëtejshëm.
 • Foreclosures për pronat me FHA (Administrata Federale e Strehimit) hipotekat janë në pritje deri të paktën 18 maj 2020. Më shumë informacion
 • Individët me hipotekë përmes Fannie Mae, Freddie Mac dhe Bankat Federale të Kredisë për Shtëpi kanë të drejtë të aplikojnë për një vonesë në pagesa pa tarifa të vonuara ose raportim negativ kredie. Më shumë informacion
 • Agjensia Federale e Financave e Banesave njoftoi masa lehtësimi për pronarët e pronave multifamiljare nëse ata pranojnë të pezullojnë dëbimet. Më shumë informacion

RRUGT, TRANSPORTI DHE parkimi

 • Shteti i New Jersey dekurajon fuqimisht banorët për të bërë udhëtime jo thelbësore ndërmjet orës 8:5 - XNUMX të mëngjesit
 • Rregulloret e parkimit janë pezulluar në Princeton.
 • Ekziston një moratorium për të gjitha ndërtimet komunale jo-thelbësore dhe punët rrugore që kërkon mbyllje të rrugëve ose përçarje të ujit, kanalizimeve ose shërbimeve elektrike. Kjo përfshin projektin e rrugës Linden dhe Spruce Street.
 • Shërbimi FreeB është pezulluar deri më 27 Mars

NDURTIMI DHE SH SERVRBIMET KOMUNA

 • Zyrat komunale janë mbyllur deri më 27 Mars.
 • Gjykata komunale është pezulluar deri me 27 Mars.
 • Të gjitha takimet e planifikuara publike të mbajtura nga bordet, komitetet dhe komisionet e Princeton, përfshirë takimet e Bordit të Planifikimit Princeton dhe Bordin e Rregullimit të Zonimit të Princeton, anulohen deri më 5 prill.
 • Të gjitha mbledhjet e Kryetarit dhe Këshillit të Princeton anulohen deri më 5 Prill, me përjashtim të takimeve të tilla speciale ose urgjente që mund të nevojiten në ndërkohë me qëllim të aprovimit të pagesës së faturave dhe kërkesave.
 • Të gjitha ngjarjet e sponsorizuara nga bashkia anulohen deri më 30 prill.
 • Të gjitha ngjarjet private të mbajtura në pronë komunale dhe të gjitha ngjarjet që kërkojnë leje komunale anulohen deri më 30 prill, përfshirë ngjarjet për të cilat lejet janë lëshuar tashmë.

PARSET DHE REKREACIONI

 • Zonat e lojërave dhe sandbox janë të mbyllura. Parqet mbeten të hapura.
 • Përdorimi i fushave dhe lehtësive komunale nga grupet e organizuara sportive pezullohet deri më 30 prill, 2020.

RESTAURAN ,T, PAKETIMET, SHKOLLAT, DHE T SP TJETT PRDORIMET E VAJTIMIT

 • Të gjitha palestrat dhe kinematë janë të mbyllura.
 • Bare dhe restorante do të lejohen të shërbejnë vetëm shërbime për ngritje dhe shpërndarje.
 • Supermarkete dhe farmaci do të jenë të hapura.
 • Të gjitha shkollat ​​para-K, K-12, kolegjet dhe universitetet janë në udhëzime virtuale.
 • Të gjitha rrobat e rrobave, sallonet e thonjve, sallonet e flokëve, sallonet për rrezitje dhe banjë janë të mbyllura.
 • Të gjitha klubet sociale publike dhe private janë të mbyllura

TË PËRGJITHSHME

Ne i inkurajojmë të gjithë të qëndrojnë në shtëpi nëse është e mundur, dhe të përdorin teknikat e mëposhtme të distancës sociale kur dilni:

 • Mbani të paktën gjashtë metra në mes vetes dhe një personi tjetër në të gjitha vendet publike.
 • Shmangni kontaktin e ngushtë, përfshirë shtrëngimet e duarve dhe përqafimet.
 • Kufizoni takimet brenda personave.
 • Masat parandaluese janë të ngjashme me ato të përdorura kundër ftohjes dhe gripit të zakonshëm. Këto masa përfshijnë larjen e shpeshtë të duarve dhe shmangien e prekjes së fytyrës së dikujt me duar të palara.
 • CDC nuk rekomandon përdorimin e maskave kirurgjikale nga njerëz që janë mirë. Ata që janë të sëmurë duhet të këshillohen me një ofrues të kujdesit shëndetësor për përdorimin e një maskë kirurgjikale për të zvogëluar përhapjen e sëmundjes së tyre.