Getting Ndihmë

Nëse jeni duke luftuar të paguani faturat gjatë krizës COVID-19, ndihma mund të jetë e disponueshme përmes Fondi i Ndihmës së Urgjencës Coronavirus

Zbuloni nëse kualifikoheni për ndihmë *

Kriteret e pranueshmërisë:

 • Ju banoni në Princeton ose ndiqni Shkollat ​​Publike Princeton
 • Shpenzimet kanë ndodhur pas 9 Marsit 2020
 • Të ardhurat tuaja shtëpiake janë nën kufijtë e COAH të vitit 2019 para dhe pas 9 Marsit 2020
 • Ju keni aplikuar ** për mundësi të tjera të mundshme (si Përfitimet e Sigurimit të Papunësisë, Ndihma e përkohshme për familjet në nevojë, Ndihma e Përgjithshme, LIHEAP, fondet COVID të sponsorizuara nga punëdhënësit, etj.)
 • Ju siguroni dokumente identifikimi dhe mbështetëse për sa më sipër, të cilat mund t'ju ndihmojmë të merrni.

Për më shumë informacion dhe aplikim online në anglisht dhe spanjisht, ju lutem vizitoni princetonchildrensfund.org. (Forma e riprodhimit këtu.)
Nuk ka qasje në kompjuter? Thirrni Shërbimet Njerëzore të Princeton në 609-688-2055 për të lënë një mesazh. Një nga vullnetarët tanë do të kthejë thirrjen tuaj brenda 48 orëve.

* Përcaktimet nuk janë të përfshira në Testin e Faktorit të Akuzës Publike.

** Ju lutemi telefononi Shërbimet Njerëzore nëse keni nevojë për ndihmë duke aplikuar për programe të tjera.


Sherbimet sociale

Stabiliteti i banesave

 • Shteti ofron programin e ndihmës me qira urgjente COVID-19, i cili do të sigurojë ndihmë të përkohshme me qira për familjet me të ardhura të ulëta dhe të moderuara që kanë pasur një ulje të konsiderueshme të të ardhurave ose janë bërë të papunë për shkak të pandemisë COVID-19. detalet këtu.
 • Agjensia e Financave të Strehimit dhe Hipotekave në New Jersey ofron falas foreclosure, para-foreclosure dhe këshillim me qira. Programi i zgjeruar tani do të përfshijë këshillim para-foreclosure për të siguruar ndihmë në front për të ndihmuar pronarët e shtëpive të shmangin foreclosure të mundshme. Në të njëjtën kohë, këshillat e vëna në dispozicion të qiramarrësve do t'i udhëzojë ata se si t'i qasen diskutimeve me pronarët e tyre për t'u marrë me situatën e qirasë.
 • Disa banka të mëdha kanë rënë dakord për një periudhë faljeje prej 90 ditësh për pagesa hipotekare për ata që ndikohen ekonomikisht nga pandemia e COVID-19. Më shumë informacione.
 • New Jersey ka lëshuar një moratoriumi për heqjen e individëve për shkak të dëbimeve ose të foreclosures. Më shumë informacione.

Lirimet e tarifave të shërbimeve dhe shtesat e pagesës

 • PSE & G është duke pezulluar përkohësisht mbylljet e shërbimit elektrik ose gazit për klientët e banimit për mospagesë, efektive menjëherë. Konsumatorët duhet të kontaktojnë PSE & G duke telefonuar 1-800-357 2262- për të hyrë në një marrëveshje pagese të shtyrë. Për më shumë informacion vizitoni: https://nj.pseg.com/newsroom/newsrelease138
 • Për 60 ditët e ardhshme, Verizon do të heqë dorë nga tarifat e vonuara që bëjnë klientët e banimit ose të biznesit të vogël për shkak të rrethanave të tyre ekonomike në lidhje me koronavirusin. Për më tepër, kompania nuk do ta ndërpresë shërbimin ndaj klientëve të bizneseve të banimit ose të vegjël për shkak të paaftësisë së tyre për të paguar faturat e tyre për shkak të ndërprerjeve të shkaktuara nga koronavirusi. Për më shumë informacion, klikoni këtu. https://www.verizon.com/about/news/verizon-help-customers-and-small-businesses
 • New Jersey American Water ka vendosur një moratorium për ndërprerjet e shërbimeve në këtë kohë dhe do të rivendosë shërbimin për të mbyllur më parë klientët. Më shumë informacion
 • Comcast / Xfinity nuk do të shkëpusë shërbimin e internetit të një klienti ose do të vlerësojë tarifat me vonesë nëse klienti kontakton me ta për t'i njoftuar ata që nuk mund të paguajnë faturat e tyre gjatë kësaj periudhe. Më shumë informacione.

Ulje të shërbimeve

 • Comcast po ofron 2 muaj internet falas për klientët me të ardhura të ulëta. Për t'u regjistruar në këtë shërbim, vizitoni https://www.internetessentials.com/ ose telefononi 1-855-846 8376- (Për anglishtfolësit) dhe 1-855-765 6995- (Para español)
 • Komunikimet e Kartës do të ofrojnë mundësi falas për Broadband Spectrum dhe Wi-Fi për 60 ditë për familjet me K-12 dhe / ose studentë të kolegjit të cilët nuk kanë tashmë një pajtim me brez të gjerë të Spektrit dhe në çdo nivel shërbimi deri në 100 Mbps. Për të regjistruar thirrjen 1-844-488 8395-. Tarifat e instalimit do të hiqen për familjet e reja studentore. Për më shumë informacion, klikoni këtu

Shërbimet Shëndetësore

 • Këshilla për të padokumentuarit dhe të pasiguruarit marrja e trajtimit për COVID-19 nga shteti i New Jersey.
 • Shërbime falas të testimit dhe të lidhura me testimin COVID-19 për ata të regjistruar në programet e mëposhtme të kujdesit shëndetësor: tregjet individuale, të vogla dhe të mëdha të grupit të shtetit; Planet e Përfitimeve Shëndetësore të Shtetit dhe Përfitimet e Shëndetit të Punonjësve Shkollorë; FamilyCare; dhe popullsia e pasiguruar që ka të drejtë për Bamirësi. Heqja dorë përfshin: dhomën e urgjencës, kujdesin urgjent dhe vizitat në zyrë në lidhje me testimin e Coronavirus. Më shumë informacion
 • Legjislacioni federal (Akti i parë i përgjigjes së koronavirusit të familjeve) siguron testimin falas Coronavirus / COVID19 për të gjithë, pavarësisht nëse ata kanë sigurim.
 • Për pacientët Medicare, shtrimi në spital për COVID19 është një shpenzim i mbuluar, duke iu nënshtruar rregullave të zakonshme të Medicare dhe udhëzimeve të shpenzimeve.
 • Legjislacioni federal zgjeron shërbimet e telemjekësisë për pacientët Medicare në mënyrë që disa lloje të kujdesit të mund të ofrohen me telefon ose video.

Zbritje të shërbimit dhe shitjes me pakicë

Zgjatje të tjera pagese dhe licencimi

 • Këshilli i Princeton do të zhvillojë një mbledhje emergjente më 1 maj për të votuar një rezolutë për zgjatjen e afatit të taksave nga 1 maji deri më 1 qershor (Ky veprim u lejua kohët e fundit me urdhër ekzekutiv të shtetit.) Ndërkohë, ne po i inkurajojmë të gjithë të paguajnë taksat Online për sigurinë tuaj dhe tonën. Pagesat e bëra nga llogaria juaj e kontrollit nuk paguajnë një tarifë shtesë. Pagesat e kartave të kreditit pësojnë një tarifë prej 2.65%.
 • New Jersey ka njoftuar se afati i paraqitjes për taksën e të ardhurave shtetërore dhe taksën e korporatave është zgjatur deri më 15 korrik.
 • New Jersey ka zgjatur afatin e kalimit në Real ID me një vit, deri në 1 tetor 2021.
 • Komisioni i Automjeteve Motor New Jersey (MVC) do t'i japë zgjatje automatike dy-mujore për çdo rezident që duhet të rinovojë licencat e shoferit, regjistrimin e automjeteve ose inspektimin e automjeteve deri më 31 maj. Kjo ka për qëllim të zvogëlojë numrin e individëve që vizitojnë MVC. Komisioni i automjeteve motorike inkurajon klientët që kanë të drejtë të kryejnë transaksione në internet, përfshirë rinovimin e licencës, regjistrimet e automjeteve dhe ndryshimin e adresës, ta bëjnë këtë duke vizituar https://www.state.nj.us/mvc/.

Informacione për papunësinë

Dispozitat kryesore të Aktit të Ndihmës së Parë të Koronavirusit për Familjet

Shtëpia kaloi dhe Presidenti nënshkroi Aktin e Ndihmës, Ndihmës dhe Koronavirusin e Koronavirusit.

 • Informacion mbi pagesa direkte për individët këtu.
 • Informacione për kompensimin e zgjatur të papunësisë këtu.
 • Informacion për bizneset e vogla këtu.
 • Për informacion mbi SNAP dhe programet e tjera kundër urisë klikoni këtu.
 • Një listë e pantallona ushqimore rajonale dhe kuzhina supash në Qarkun e 12-të mund të gjenden këtu.

Formulari i Përgjithshëm i Ndihmës

  Shërbime të disponueshme

  Burimet ushqimore

  FAQ në Princeton

  Nëse ndjeheni të sëmurë

  Distancimi Social

  Këshilla COVID-19

  Ndihma për shëndetin mendor